Logo

THE FETO-MATERNAL MEDICINE Society of Bangladesh

Welcome to FMMSB website
Membership Form

Conference Schedule

  • Home
  • Conference Schedule

1st International Scientific Conference on Maternal and Fetal Medicine

 

FETO MATERNAL MEDICINE SOCIETY OF BANGLADESH-2018

 

 

 

PROGRAM SCHEDULE: DAY-1

8:00 - 8:30 AM

Registration

8:30 – 9:00 AM

Chairpersons :

 Prof T P Baskaran

Prof Arijit Biswas

Rapporteur : Dr Sharmin Abbasi

Session 1: Plenary Session

Speaker : Prof AHM TA Chowdhury : Critical Care in Obstetrics

9:00 - 10:00 AM

Chairpersons :

 Prof Mahesh Choolani

Prof Laila Arjumand Banu

Rapporteur : Dr Rounak Jahan

Session 2 : When fetus is patient(1hr)

(20+30min, Discussion 10 min)

a)      Prof Firoza Begum : Fetal origin of Adult Disease (FOAD) (20min)

b)      Prof. Arijit Biswas : FGR - New & evolving concepts in diagnosis & management(30 min)

10:00 - 10: 30 AM

Tea Break

10:30 AM – 11:30A M

Chairpersons :

 Prof Shahla Khatun

Prof Tak Yeung Leyung

Rapporteur : Dr Runa Akhter Dola

Session 3: Preterm PROM (1 HOUR)

(30+20 min , Discussion : 10 minutes)

Prof Mahesh Choolani : Updates on preterm PROM(30min)

Prof Shahidullah : Disabilities of prematurity(20min)

11:30 – 12:30 PM

 Chairpersons :

 Prof AHM T A Chowdhury

Prof  Kohinoor Begum

Rapporteur : Dr Farzana Rashid Oni

Session 4: Fetal & Neonatal screening(1 hr)

(20+30min & 10 min Discussion)

Prof  Tak Yeung Leung : Mosaicism – what clinician must know (20min)

Dr Rohit Cariappa: Newborn Screening (30min)

1:00 - 2:00 PM

Lunch & Prayer Break

2:00 - 3:00 PM

Chairpersons :

Prof Shamsun Nahar

Brig. Gen Liza Chowdhury

Rapporteur : Dr Nilufar Islam

 

Session 5 : Fetal Medicine  (1 hr)

(25+20 min each, Discussion 15 min)

a.       Prof  Mahesh Choolani: Advances of  fetal therapy & overview.(25 min)

b.      Dr. Shantona Rani Paul: Neonatal surgery- Bangladesh perspective (20 min)

 

3:00 - 4:00 PM

Chairpersons :

 Prof Ratu Rumana

Prof Salma Rouf

Rapporteur : Dr Sadia Mahfiza

Session 6 : Maternal Medicine (1hr)

(25 min each, Discussion 10 min) 

Prof  T P Baskaran : Updates on PE (25min)

Dr. Rukshan Fernandopulle: liver disease complicating pregnancy (25 min)

 

4:15 - 4:30 PM

Tea Break

   

7:00 - 8:00 PM

Inaugural Session

8:00 PM

Cultural & Dinner Programme.

 

 

FETO MATERNAL MEDICINE SOCIETY OF BANGLADESH-2018

PROGRAM SCHEDULE: DAY-2

8:00 - 9:00 AM

Chairpersons :

Prof A B Bhuiyan

Dr. Anita Kaul

Rapporteur : Dr Arifa sharmin

Session 7: Twin Pregnancy (1hr)

(25+25 min, discussion 10 min)

Prof Arijit Biswas : Selective growth restriction in Twin: challenges in management (25 min)

Prof  Vatsla Dadhwal : Interventions in complicated monochorionic twin (25min)

 

9:00- 10:15 AM

Chairpersons :

 Prof Panyu Panburana

Prof  Shahanara Chowdhury

Rapporteur : Dr Sanzida Mahmud

Session 8: Prenatal Screening (1 hr 15 min)

(20 min each, discussion 15 min)

a)      Dr. Seema Thakur : Preconception and Prenatal Carrier Screening for  genetic disorders: Need of the hour

b)      Dr. Priya Kadam : Expanding scope of Non-Invasive Prenatal Testing

c)      Dr. Sam Balu : Role of PGS and PGD in IVF pregnancies

 

10:15 - 10:45 AM

Tea Break

10:45 – 11:45AM

Chairpersons :

  Prof Iffat Ara

Dr Priya Kadam

Rapporteur : Dr Mst Sultana Naznin

Session 9: Birth Defects (1 hr)

(20+20 min, Discussion 20 min)

a)      Prof M A Mannan : Birth defects in developing countries-challenges & opportunities.(20 min)

b)      Prof  Shahanara Chowdhury : Substance abuse & environmental factors causing birth defects (20 min)

11:45 – 12:45 PM

Chairpersons :

 Prof Vatsla Dadhwal

Prof Ferdousi Islam Rapporteur : Dr Mahfuza Asma

Session 10 : Obstetric Complications (1hr)

(25 min+25 min, 10 min discussion)

a)      Prof Panyu Panburana : Multidisciplinary approach on placenta accreta disorders (25 min)

b)      Prof T P Baskaran : Cervical Pregnancy (25 min)

 

1:00 - 2:00 PM

Lunch & Prayer Break

2:00 - 3:15 PM

Chairpersons :

 Prof Firoza Begum

Prof  Fatema Ashraf

Rapporteur : Dr Raunak Jahan

 

Session 11: Still Birth & Panel discussion (1 hr& 15 min)

a)      Dr. Anita Kaul : Still Birth (20 min)

b)      Session : Panel discussion - Inverting pyramid of ANC

             (02:30-03:15 pm, 45 minutes )

 Key note presentation & moderator : Dr Anita Kaul

Panelist :

Prof Kohinoor Begum, Prof Farhana Dewan, Prof Samsun Nahar Lucky, Prof T P Baskaran, Prof Vatsla Dadhwal

3:15 - 4:15 PM

Chairpersons :

 Prof Panyu Panburana

Prof T P Baskaran

Rapporteur : Dr Khondoker Shehneela Tasmin

Session 12: Maternal Medicine (1 hr)

(20+20 min each, Discussion 20 min)

a)      Prof  Sayeba Akhter : PPH- a new action plan (20 min)

b)      Prof  Salma Rouf : Implementation of near miss Review – an intervention to maternal death (20min)

4:15 - 4:30 PM

Tea Break & Closing